Logistiek Totaal plaatst interessant artikel “Voorkom uitglijden op de werkplek”

beelden-kennisbank.jpgapril 2014

Uitglijden en vallen is de op één na de meest voorkomende oorzaak van arbeidsongevallen in Europa. Het gaat om bijna één derde van alle ongevallen op de werkplek. Elk ongeval met deze oorzaak brengt bovendien gemiddeld meer dan drie dagen verzuim van het “slachtoffer” met zich mee.

De risicovolle plaatsen zijn meestal eenvoudig aan te wijzen. Vooral trappen, vloeren, ladders en loopvlakken in productieruimtes vormen een groot risico. Zeker in combinatie met verontreinigingen door chemicaliën, oliën, vetten, siliconen of gewoon water kunnen daar gevaarlijke situaties ontstaan.

Om glij- en valpartijen op industriële plaatsen permanent te voorkomen, kunnen antislip elementen op de loopvlakken worden aangebracht. Afhankelijk van het vervuilingsniveau waaraan de ondergrond wordt blootgesteld zijn Vigil Antislip elementen voorzien van een siliciumcarbide laag met drie antislipgradatie: offshore, industrial en commercial. De kwaliteit van de elementen wordt gewaarborgd door tien jaar fabrieksgarantie tegen corrosie, de-laminatie en slijtage.

 

« Terug

Meer weten? Neem contact op met: info@dipaq.nl  078-8424716